Go Back
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Sambal peteh
Gebruik een vijzel of keukenmachine om de pasta te maken.
0
van
0
stemmen
Print recept
Pin recept
Voorbereidingstijd:
10
minuten
Bereidingstijd:
10
minuten
Totale tijd:
20
minuten
Porties:
1
pot
Ingrediënten
1x
2x
3x
2
el
olie
150
gr
rode pepers
3
tenen
knoflook
3
el
ui
(gesnipperd)
1
tl
laos
1½
tl
trassi
1
stengel
sereh
(gekneusd)
40
gr
santen
1
tl
asem
(verdund met 2 el water)
50
ml
water
100
gr
peteh bonen
Aan de slag
Maak een pasta van de pepers, ui en knoflook.
Roer de laospoeder er doorheen.
Snijd de trassi fijn, dan lost het straks beter op.
Verwarm de olie in een wok en roerbak de mix. Goed blijven roeren.
Zodra er wat vocht verdampt is doe je er de sereh, santen en asem bij.
De santen zal smelten in de sambal. Voeg het water toe als er weer wat vocht is verdampt.
Snijd de petehbonen in de lengte een keer of drie door, maar laat een paar bonen heel.
Schep de boontjes door de sambal.
Laat het geheel nog een minuut of vijf pruttelen, tot de gewenste dikte.
Verwijder nu de sereh.
Schep de sambal in een
gesteriliseerde
pot.
Heb je dit recept gemaakt of ga je het maken?
Laat anderen in één oogopslag zien wat je er van vond door sterren te geven. Maar je kunt ook gewoon een reactie achterlaten. Vind ik superleuk!