Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Brood bakken zonder kneden
Kook:
30
minuten
min
Totaal rijzen en wachten:
1
dag
d
2
uur
uur
Porties (aanpasbaar):
1
brood
Ingrediënten
▢
375
gram
tarwebloem, plus extra om te bestuiven
▢
1
tl
gedroogde gist
▢
2
tl
zout
▢
2
el
boter, gesmolten
▢
4
dl
water
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Doe de bloem, de gist en het zout in een grote kom, meng en voeg het water toe.
Roer door met een houten spatel. Dek vervolgens de kom af met plasticfolie en laat 24 uur op kamertemperatuur (ca. 21℃) staan.
Bestrooi een houten plank royaal met bloem, leg daarop het deeg, strooi daar weer wat bloem op en vouw met een deegkrabber een paar keer dubbel.
Bestrooi het deeg weer met wat bloem en dek af met plasticfolie dat is ingesmeerd met gesmolten boter of olie en laat dit nu ongeveer 2 uur rusten.
Zet een braadpan met deksel in een voorverwarmde oven van 230℃ en laat hem loeiheet worden.
Haal vervolgens het deksel van de hete pan en laat het deeg in één keer in de pan glijden, doe het deksel erop en zet hem 30 minuten in de oven.
Verwijder het deksel van de pan en laat het brood nog 15 tot 20 minuten bakken, tot de korst mooi bruin en krokant is.
Neem dan het brood uit de pan, en laat een uurtje rusten op een rooster.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!