Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Spareribs op Indische wijze
Boterzacht. Bestek heb je niet meer nodig, het valt zo van de botjes af.
Kook:
6
uur
uur
Marineren:
8
uur
uur
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ingrediënten
▢
1,5
kilo
spareribs
▢
2
uien
▢
4
tenen
knoflook
▢
125
ml
ketjap asin
▢
125
ml
ketjap manis
▢
1
duim
laos
▢
1
duim
gember
▢
2
el
sambal oelek
▢
1
el
sambal brandal
▢
1
el
asem
▢
3
el
gula djawa of bruine suiker
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snipper de uien, pers de tenen knoflook en snijd de laos en gember in plakjes.
Mix alle ingrediënten in een grote kom en voeg de spareribs toe.
Zorg ervoor dat ieder stukje vlees onder staat en laat dit een hele nacht zo trekken in de koelkast.
De volgende dag kieper je de hele bak om in de slowcooker en zet je de slowcooker zes uur op low.
Notities
Resultaat is donkere, pittige spareribs die zo van de botjes vallen.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!