Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ajam boemboe Bali
Heerlijk gekruide kip. In plaats van de kippenbouten en -vleugels kun je natuurlijk ook dijen of filets gebruiken.
Kook:
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
6
personen
Ingrediënten
▢
6
flinke
kippenbouten en wat vleugeltjes
▢
3
tenen
knoflook
▢
1
grote ui
▢
3
rode peper
▢
1
stukje
trassi
▢
1
duim
gemberwortel
▢
2
el
ketjap manis
▢
1
stukje
gula djawa of 2 tl bruine suiker
▢
3
el
citroensap
▢
125
ml
kokosmelk
▢
4
kemirienoten
▢
zout
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Bak de stukken kip in wat olie tot ze lichtbruin gekleurd zijn.
Knoflook fijn malen met stukjes ui, peper en trassi. Gebruik hiervoor een vijzel, staafmixer of de keukenmachine.
Rasp ondertussen de gember en voeg dit ook toe.
Voeg nu alle kruiden en overige ingrediënten (behalve de kemirienoten) toe.
Breng al roerend aan de kook. Rasp de kemirienoten erover.
Laat het geheel ongeveer 20 minuten zachtjes pruttelen.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!