Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Chili con carne met rundvlees
Chili con carne is heerlijk Mexicaans comfort food. Serveer bijvoorbeeld met wat geraspte kaas, avocado, sour cream en een tortilla.
Kook:
8
uur
uur
15
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ook nodig
Slowcooker
Ingrediënten
▢
1
blik
bruine bonen, uitgelekt
▢
500
gram
rundergehakt
▢
200
gram
runderlappen in blokjes gesneden
▢
1
blikje
tomatenpuree
▢
1
pakje
passata
▢
1
blikje
maïskorrels
▢
5
wortelen in dunne plakjes of grof geraspt
▢
3
rode pepers fijngesneden
▢
5
tenen
knoflook fijngesneden
▢
3
uien in halve ringen gesneden
▢
2
tl
cayennepeper
▢
1,5
tl
chilipoeder
▢
1
tl
chilivlokken
▢
1,5
tl
gemalen komijnzaad
▢
1
tl
kaneel
▢
4
el
whisky
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Laat de bruin bonen uitlekkenn en spoel ze eventueel af met koud water.
Bak het gehakt rul en voeg de blokjes rundvlees toe. Bak tot het rundvlees rondom goed is aangebraden.
Leg de uienringen op de bodem van de slowcooker en schep het vlees - met braadvocht - erover.
Voeg nu de rode pepers, knoflook, tomatenpuree, passata, wortel en maïskorrels toe aan de slowcooker.
Strooi alle specerijen erover en roer het geheel met een houten lepel door elkaar.
Schep de bruine bonen er voorzichtig door en giet de whisky erover.
Zet de slowcooker stand op low en de timer op 8 uur.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!