Een heerlijke saus of marinade die werkelijk overal smakelijk bij is. In Argentinië krijg je het zo’n beetje bij iedere maaltijd geserveerd.
Prep: 10 minutenmin
Vrij van:
Porties (aanpasbaar):1pot
Ingrediënten
1tomaat
2rode pepers
5tenenknoflook
1bosplatte peterselie
2rode uien
2tlgemalen komijnzaad
2tlgedroogde oregano
rode wijnazijn
olijfolie, extra vierge
peper en zout
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Pel 5 tenen knoflook en plet ze met een groot (koks)mes op een snijplak, snijd het superfijn. Snijd 2 rode pepers in ragfijne ringen en snijd dat daarna nog fijner. Snijd 1 tomaat en 2 rode uien in heel kleine stukjes. Hak als laatste 1 bos platte peterselie fijn.Doe alles in een grote kom en meng het geheel goed.
Voeg dan 2 tl gemalen komijnzaad en 2 tl gedroogde oregano toe en roer nogmaals goed door. Giet er vervolgens een scheutje rode wijnazijn en olijfolie bij en meng nog een keer. Breng op smaak met peper en zout.
Giet vervolgens olijfolie erbij tot alle ingrediënten net onder staan. Mix nog een keer heel goed en bewaar in een goed afsluitbare pot.