Haal het filodeeg uit de vriezer en laat het ontdooien (ca. 30 min – 40 min.). Verwarm de oven tot 180℃.
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie olijfolie of boter. Bedek vervolgens de bodem van de schaal met drie lagen filodeeg en zorg ervoor dat die drie lagen ruim uitsteken over de randen van de schaal (de bedoeling is dat de overstekende delen van het filodeeg uiteindelijk naar binnen gevouwen zullen worden zodat er als het ware een pakketje ontstaat).
Doe de helft van de geraspte kaas en een beetje parmigiano op de lagen filodeeg.
Daarop weer drie vellen filodeeg en duw alles aan zodat het een beetje strak zit. Doe de rest van de kaas en de parmigiano op die laag en bedek dit weer met drie vellen filodeeg.
Neem nu het filodeeg dat over de rand hangt en sla dat terug over de rest. Snijd het pakket met een mes in vierkanten.
Roer in een kom het ei, de melk en veel peper en schenk dit over de taart en leg er een klontje boter op.
Bak in de oven voor ongeveer 25 – 35 minuten. Na ongeveer 15 of 20 minuten haal je de schaal uit de oven en snijd je de stukken nog een keer in. Doe daarna de schaal weer terug in de oven. Laat de taart afkoelen.
Notities
De hoeveelheid van de kaas hangt af van hoe groot je de kaastaart wil maken. Je kunt ook andere kazen mixen, bijvoorbeeld een beetje oude kaas / jonge kaas etc. Parmigiano of pecorino is altijd goed.
De supermarkt verkoopt ook filodeeg, maar die plakjes zijn te klein.