Snipper de sjalotjes en hak de peterselie fijn. Knijp de knoflook door de pers of snijd in piepkleine stukjes. Voeg dit samen met de overige ingrediënten toe aan het gehakt.
Maak hier worstjes, burgertjes, of spiesjes van en laat dit afgedekt een half uur in de koelkast staan.
Koekenpan of grillpan op hoog vuur en köfte mooi bruin en gaar bakken.
Muntknoflooksaus
Pers de knoflook en hak de munt fijn. Roer dit door de Griekse yoghurt. Klaar!
Gekruide rijst
Snijd de ui en pers de knoflook. Fruit dit in een beetje olie glazig.
Voeg de rijst toe en roer goed, zodat ieder rijstkorreltje glanst van de olie.
Roer er nu de tomatenblokjes en een beetje bouillon door. Blijf roeren. Wanneer het "indroogt" nog wat bouillon erbij. Net zolang tot de rijst gaar is en niet meer nat.