Dit recept is louter ter inspiratie: kijk wat je in de koelkast hebt liggen en verras jezelf en je gezin.
Porties (aanpasbaar):2personen
Ingrediënten
paprika's
uien
rode uien
sjalotten
wortelen
tomaten
bosuitjes
ingelegde citroenen
ras el hanout
kippenbouillon
couscous
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Zet een couscouspan op het vuur met wat olie en zet de waterkoker aan.
Snijd de varkenshaas in stukken en de uien in dunne ringen.
Doe wat couscous In een wijde schaal met een kopje heet water en wat olie. Roer dit goed door en zet apart.
Leg het vlees in de pan en voeg de ras el hanout aan toe. Verkruimel een blokje kippenbouillon erboven en giet er kokend water bij, tot vlees en uien net onder staan.
Snijd een ingelegde citroen in flinterdunne schijfjes en leg op de bodem van het bovenste gedeelte van de couscouspan.
Maak de wortelen schoon en snijd in dunne plakjes, snijd de peterselie fijn en voeg toe aan de onderste pan. Schep er een flinke lepel harissa bij.
Snijd de paprika's en tomaten in grove stukken en voeg toe aan de onderste pan.
Schep de couscous op de citroen in het bovenste gedeelde en leg de wijde schaal er boven op als ware het een deksel.
Laat het geheel nog een minuut of 20 pruttelen / stoven.