Dit is de lekkerste chili con carne die je ooit zult eten!
Kook: 5 uuruur
Porties (aanpasbaar):6personen
Ingrediënten
600gramrunderlappen
500gramrundergehakt
1groteui
2flinkewortelen
2steranijs
5tenenknoflook, geperst
1rode puntpaprika
3-5rode pepers
1blikjetomatenpuree
500mlrunderbouillon
350 mlrode wijn
¼potjejalapeños
2tlchilivlokken
1,5tlkomijnzaad
1,5tlkorianderzaad
1,5tltabasco
75mlwhisky
1blikkidneybonen
1blikbruine bonen
1blikwitte bonen
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Voorbereiding
Verwarm de oven tot 175℃ en rooster ca. 15 minuten de puntpaprika en rode pepers. Snijd het daarna in piepkleine stukjes.
Snijd de ui in dunne ringen en de wortelen in plakjes.
Bak in een droge koekenpan het komijnzaad, chilivlokken en korianderzaad. Maal het daarna fijn in de vijzel.
Snijd de tomaten in stukken.
Laat alle bonen uitlekken (vang het vocht op) en spoel ze af met koud water.
Snijd de runderlappen in hapklare brokken.
Aan de slag
Zet een (stoof)pan met olijfolie op het vuur. Wanneer de pan goed heet is de runderlappen, chilipeper en gerookte paprikapoeder toevoegen. Als het vlees goed is aangebakken voeg je het flesje bier toe. Laat dit 3 uur lang sudderen.
In een andere pan het gehakt rullen tot het lekker knapperig is. Laat dit uitlekken op een bord. In het achtergebleven vet uiringen, wortelen, steranijs en knoflook een 20 minuten op laag vuur laten sudderen, met de deksel op de pan.
Verwijder na 20 minuten de steranijs en voeg de tomatenpuree toe. Even goed roeren om te ontzuren. Daarna runderbouillon en rode wijn toevoegen en in laten koken.
Als het is ingekookt geruld gehakt, tomaten, paprika, pepers, jalopeñopepers, tabasco en het gemalen kruidenmengsel toevoegen.
Als de runderlappen uit elkaar dreigen te vallen giet je het door een zeef, het vocht opvangen. Trek de runderlappen met twee vorken uit elkaar en voeg ook dit toe aan het gehaktmengsel plus een scheut whiskey.
Laat dit ongeveer 2 uur op zeer laag vuur pruttelen.
Nu kunnen de bonen worden toegevoegd. Schep alles voorzichtig door elkaar en laat alles nog even goed doorwarmen