Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Gekarameliseerde uientaart
Kook:
50
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
6
personen
Ingrediënten
▢
700
gram
uien
▢
1
klont
roomboter
▢
2
eieren
▢
100
gram
slagroom
▢
100
gram
gruyère
▢
1
pak
hartige taartdeeg
▢
Parmezaanse kaas
▢
peper en zout
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C
Karameliseer de uien op laag vuur in een lekkere klont roomboter. Dit duurt toch zeker 30 minuten.
Rasp ondertussen de gruyère en de Parmezaanse kaas, bewaar ze apart.
Klop de eieren los met de room, roer er de geraspte gruyère door en breng op smaak met flink peper en wat zeezout. Roer dit mengsel door de uien.
Bekleed een quichevorm met het deeg en prik gaatjes in de bodem met een vork.
Schep vervolgens het uienmengsel in de quichevorm, en strooi de Parmezaanse kaas erover.
Plaats het geheel in de oven en laat het ongeveer 20 minuten bakken.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!