Aubergine rolletjes gevuld met lamsgehakt en zoete aardappel
Kook: 50 minutenmin
Porties (aanpasbaar):2personeen
Ook nodig
Ovenschaal
Ingrediënten
1aubergine
1zoete aardappel
250gramlamsgehakt
1ui
4tenenknoflook
75mlroom
50gramgeraspte kaas, bijvoorbeeld Gruyère
1bliktomatenblokjes
1eltomatenpuree
100mldroge witte wijn
½tlkaneel
¼tlnootmuskaat
1tlgedroogde oregano
olijfolie
peper en zout
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ½ à 1 cm dik en bak ze vervolgens even heel kort in een beetje olie. Ze hoeven alleen wat 'slapper' te worden zodat je ze straks makkelijk op kan rollen.
Snijd ondertussen de zoete aardappel in zeer dunne plakjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
Fruit de ui en knoflook in een pan. Voeg dan de tomatenblokjes, tomatenpuree en witte wijn toe en roer alles even goed door.
Breng alles nu op smaak met de oregano, kaneel, nootmuskaat, peper en zout.
Laat het geheel ongeveer 15 minuten op een laag vuur sudderen.
Vorm van het gehakt net zo veel worstjes als je plakken aubergine hebt en rol de worstjes in de aubergine.
Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg de zoete aardappelplakjes op de bodem. Bestrooi met peper en zout.
Leg de auberginerolletjes hierop en schenk er de room en de tomatensaus over. Bestrooi met de kaas.
Zet de schaal ongeveer 30 minuten in de oven tot de kaas mooi is gegratineerd.