Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Rode wijnsaus
Kook:
15
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
500
ml
Ingrediënten
▢
3
el
boter (Vioblock)
▢
3
el
bloem
▢
240
ml
rode wijn
▢
400
ml
groentebouillon
▢
peper en zout
▢
eventueel kruiden
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Smelt de boter in een steelpan op middelhoog vuur.
Zodra de boter goeddeels is gesmolten voeg je de bloem toe. Blijf stevig roeren zodat er geen klontjes achterblijven en het niet aanbakt aan de pan.
Haal de pan van het vuur en voeg de rode wijn toe. Roer dit goed door.
Zet de steelpan weer terug op het vuur en blijf roeren, je wilt geen klontjes in je saus.
Zodra de alcohollucht is verdwenen voeg je beetje bij beetje de bouillon toe, terwijl je blijft roeren, tot je een romige saus hebt.
Breng nu op smaak met peper en zout en de eventuele kruiden.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!