Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Aubergine met eieren
Kook:
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
personen
Ingrediënten
▢
1
aubergine
▢
2
eieren
▢
bloem
▢
boter en olijfolie
▢
tomatenpuree
▢
peper en zout
▢
Parmezaanse kaas, optioneel
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 160℃.
Snijd de aubergine in plakken en bestrooi ze met bloem.
Verhit roomboter en olie in een koekenpan en bak hierin de plakken aubergine tot ze goudbruin gekleurd zijn.
Laat ze uitlekken op keukenpapier.
Vet een ovenschaal in met roomboter en leg hierin de plakken aubergine, enigszins dakpansgewijs.
Leg her en der een theelepeltje tomatenpuree op de aubergine (zoals je op de foto ziet, was ik dat vergeten).
Breek een ei boven een plak aubergine en herhaal dit met het andere ei, bij een andere plak. Strooi er zout en versgemalen peper over.
Plaats de schaal in de oven. Het is klaar zodra het eiwit is gestold.
Vlak voor het serveren kun je de Parmezaanse kaas erover strooien.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!