Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Venkelsoep met gerookte kip
Kook:
30
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
personen
Ook nodig
Staafmixer
Waterkoker
Ingrediënten
▢
1
venkelknol
▢
1
teen
knoflook
▢
½
ui
▢
handvol
taugé
▢
1
gerookte kipfilet
▢
peper en zout
▢
750
ml
water
▢
1
groenten bouillonblokje
▢
olijfolie
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwijder het hart uit de venkel en snijd hem in stukken.
Snijd de teen knoflook in plakjes of stukjes en hak de ui grof.
Snijd de kipfilet in kleine blokjes of dunne reepjes. Net wat je makkelijker vindt.
Zet ondertussen de waterkoker aan.
Doe wat olijfolie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook.
Wanneer de ui wat glazig ziet doe je de venkel erbij en bak je ook nog een paar minuten mee.
Giet vervolgens het kokende water erbij en verkruimel het bouillonblokje erboven.
Als de soep kookt, zet je het vuur laag en haal je een staafmixer door de soep. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg nu de kip toe en laat dit even doorwarmen.
Doe de (gewassen) taugé in twee kommen en giet er de soep op.
Notities
Lekker met een stuk brood.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!