Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bottenbouillon
Kook:
12
uur
uur
10
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
1
liter (ruim)
Ook nodig
Slowcooker
Ingrediënten
▢
800
gram
botten
▢
2
uien
▢
2
wortels
▢
4
laurierblaadjes
▢
1
el
peperkorrels
▢
flink wat tenen knoflook
▢
2
el
(appel)azijn
▢
water
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Leg de botten in de slowcooker.
Snijd de uien en wortels grof.
Doe alle ingrediënten bij de botten en voeg dan water toe totdat alles onder staat.
Zet de slowcooker ca. 2 uur op high en daarna minimaal 10 uur op low. Hoe langer het kan trekken, hoe smaakvoller het zal worden.
Schep na afloop alle grove stukken uit de pan en giet alles door een zeef in een andere pan.
Laat het volledig afkoelen alvorens het in de koelkast te zetten.
Notities
De laag vet op de bouillon kun je gebruiken om vlees of groenten in te bakken.
De bouillon is per portie in te vriezen.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!