Vet een muffin vorm (12 gaten) in met wat olie of bakspray.
Doe de rijst, ui, wortel, bosui, 1 tl gember, 1 teen uitgeperste knoflook, ½ tl zout, rijstazijn, 3 el sojasaus en de eieren in een grote schaal. Mix dit goed door elkaar.
Voeg ¼ cup van het mengsel in ieder gat en druk het met je vingers tegen de bodem en zijwand aan, zodat er een bakje ontstaat.
Bak totdat de cups loslaten van de muffin vorm en de randjes goudbruin zijn. Dit zal ongeveer 35 minuten minuten duren.
Maak ondertussen de teriyaki kip: bak de in blokjes gesneden kipfilet in wat olie, totdat er geen roze kip meer is te zien.
Voeg de overgebleven knoflook (geperst) en gember toe en roer even goed door.
Schenk dan de sojasaus, honing, sesamzaadjes, limoensap en maizena erbij. Kook totdat de saus is ingedikt, ongeveer 4 minuten. Blijf regelmatig roeren om aanbakken te voorkomen.
Lepel wat van de kip in de rijstbakjes en strooi er nog wat in ringen gesneden bosuitjes over. Direct serveren.