Maak slierten van de courgette en wortel met behulp van een spiraalsnijder (spiralizer) of een juliënne-snijder.
Blancheer de slierten even kort en leg ze dan in een schaal met ijswater. Zo stopt het kookprocess en blijven de courgette en wortel er fris en fruitig uitzien en behouden ze bovendien de knapperigheid.
Kook de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar in wat (groenten)bouillon en trek het dan met twee vorken uit elkaar.
Pureer de avocado en knijp de knoflook fijn. Voeg hier citroensap en mosterd aan toe. Verdun eventueel met wat water of goede olijfolie.
Snijd de koriander fijn en strooi die vlak voor serveren over de salade. Bewaar alles in de koelkast tot gebruik.
Notities
Ik gebruik zelf deze spiraalsnijder.Serveer de dressing apart om de salade knapperig te houden.Glutenvrij mosterd is van nature glutenvrij, maar controleer altijd het etiket voordat je overgaat tot aanschaf.