Was de kleefrijst en vul een grote pan met lauw water tot 2 cm boven de rijst. Laat dit ongeveer 2 uur weken.
Bereid de santen voor door het op te lossen in warm water.
Kook de kipfilet in een klein beetje water gaar.
Wrijf de knoflook, kemiri, djinten en ketoembar fijn en fruit het mengsel in de olie. Voeg dan een klein beetje kippenbouillon en de santen er aan toe. Doe er nu de sereh, djeroek peroet, peper en een bouillontablet bij en laat het koken. Er mag niet te veel vocht zijn.
Snijd de kip nu heel fijn en roer het door het kruidenmengsel. Laat het geheel zachtjes pruttelen, het vocht moet indampen onder af en toe roeren.
Vul een stoompan met water en breng dit aan de kook. Giet de geweekte rijst af en laat uitlekken. Schep het over in de stomer en roer er de gesneden pandan en het zout door. Laat dit 10 tot 15 minuten stomen.
Dan weer 10 minuten stomen, en ondertussen de volgende handelingen verrichten.
Giet een gedeelte van de santen met kleine scheutjes bij de rijst en schep dit voorzichtig een paar keer om, herhaal dit een paar keer (met tussenpozen van enkele minuten) totdat de santen op is (het vuur niet laag zetten). De rijst mag niet te zacht worden. Dan laten afkoelen.
Vullen
Snij 24 vierkante stukjes van de huishoudfolie.
Leg een lepel ketan op een stukje folie en druk dit plat tot een vierkant.
Leg een dun streepje vulling in het midden (zonder vocht).
Klap het voorzichtig dicht (met behulp van de folie).
Druk de randen van de rijst stevig op elkaar en rol het tussen 2 handen tot een rolletje. Sluit ook de uiteinden. Zorg dat de lemper goed verpakt is in de folie.
De lemper kan in de stomer of in de magnetron opgewarmd worden.