Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Bamboesoep
Porties (aanpasbaar):
4
personen
Ingrediënten
▢
150
gr
shii-takes
▢
1
blikje
bamboescheuten
,
ca. 250 gram
▢
100
gr
taugé
▢
2
el
rode wijnazijn
▢
2
el
sojasaus
▢
3
el
chilisaus
▢
2
el
maïzena
,
misschien ietsje meer
▢
1
ei
▢
2
blokjes
kippenbouillon
▢
1½
liter
water
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Maak de shii-takes schoon en snijd ze in plakjes.
Laat de bamboescheuten uitlekken en snijd ze in zeer dunne reepjes.
Breng anderhalve liter water aan de kook met de bouiillonblokjes, shii-takes, bamboescheuten en sojasaus. Laat dit even doorkoken.
Voeg dan de wijnazijn en chilisaus toe en breng op smaak met peper en zout. Doe nu de taugé erbij.
Leng de maïzena aan met een klein beetje water en voeg al roerend aan de soep toe, tot de soep bindt.
Klop dan het ei los en schenk het al roerend in de soep.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!