Snijd de champignons in plakjes, reepjes of kwarten en doe ze in een afsluitbare bak. Pers de teen knoflook hierboven uit. Giet er wat olijfolie over en schep goed door zodat alles goed mengt. Breng op smaak met peper. Zet de bak in de koelkast tot gebruik.
Bak de spekreepjes op laag vuur totdat ze bijna krokant zijn. Laat ze uitlekken op een keukenpapiertje. En leg ook dit opzij tot gebruik.
Kook de pasta gaar zoals je gewend bent en giet af, vang een klein kopje van het vocht op.
Neem een hapjespan en verwarm hierin wat olie. Bak hierin de champignons. Als ze gaar zijn voeg je de bloem toe en bak je dat nog even mee. Giet er vervolgens de room bij en roer goed door. Als het te dik wordt kun je er wat van het opgevangen kookvocht bij doen.
Roer de pasta erdoor en schep als laatste de spekjes erdoor. Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer er geraspte Parmezaanse kaas bij.