Neem een ovenvaste schaal die in de IP past en giet hier de tomatenblokjes in. Voeg boter, uienpoeder, knoflookpoeder en peper en zout toe. Roeren is niet nodig. Zet dit op de sling.
Gehaktballetjes
Meng het gehakt met ei, rijst, Worcestershire, peper, zout, knoflookpoeder en paneermeel. Meng het goed en kneed er dan 8 even grote gehaktballen van. Leg ze op de saus. Roeren of mengen is niet nodig.
Giet het water in de IP en plaats nu de sling met ovenvaste schaal in de IP.
Doe de deksel op de IP en draai hem dicht. Zorg dat het drukventiel op sealing staat. Afhankelijk van de IP die je hebt zet je manual/pressure cook op 25 minuten. Als de tijd voorbij is laat je de IP 5-10 minuten zelf ontluchten. Daarna draai je het ventiel open en kun je de deksel verwijderen.
Serveer de ballen met pasta, rijst of aardappelpuree.
Notities
Heb je geen sling? Dan kun je die eventueel ook zelf maken door een lang stuk zilverfolie te nemen en deze over de lengte in drieën te vouwen.