Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Zomerse tortilla's – Mexicaanse stijl
Zelfs op een zeer warme tot hete dag zijn deze zomerse tortilla's heerlijk verfrissend!
Prep:
15
minuten
min
Totaal:
15
minuten
min
Vrij van:
Vervangbaar:
Porties (aanpasbaar):
2
Ingrediënten
▢
1
blik
rode kidneybonen
,
ca. 200 gram
▢
1
lente-uitje
▢
3
tomaten
▢
1
winterpeen
▢
1
Jalapeño
,
in pot, rood
▢
1
avocado
▢
1
el
olijfolie
▢
1
el
citroensap
▢
2
volkoren tortilla's
,
groot, of 4 kleine (vervang eventueel door een glutenvrije variant)
▢
30
gram
plantaardige kaas
,
geraspt
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Laat
1 blik rode kidneybonen
uitlekken en spoel ze goed af. Maak alle groenten schoon.
Snijd
1 lente-uitje
in dunne ringetjes en
3 tomaten
in blokjes. Rasp
1 winterpeen
.
Meng alle groenten met de kidneybonen,
1 Jalapeño
,
1 el olijfolie
en
1 el citroensap
. Hussel alles goed door elkaar.
Optioneel: verwarm de tortilla's in een koekenpan of in de magnetron zodat ze wat soepeler zijn.
Snijd
1 avocado
doormidden, verwijder de pit en pel de schil eraf. Snijd de avocado in dunne plakjes.
Verdeel het bonenmengsel over
2 volkoren tortilla's
, beleg het met de avocadoplakjes en verdeel
30 gram plantaardige kaas
.
Je kunt de tortilla's nu oprollen of als een taco op een bord leggen.
Notities
Gebruik 2 grote of 4 kleine tortilla’s.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!