Geroosterde kikkererwten zijn heerlijk als snack, in plaats van croutons in een salade, maar ook als onderdeel van een Buddha bowl.
Kook: 30 minutenmin
Ingrediënten
1blikkikkererwten
olijfolie, paar druppels
1tlchilipoeder
½tlzout
½tlgerookt paprikapoeder
½tloregano
¼tlkurkuma
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven tot 220°C.
Laat de kikkererwten goed uitlekken, dep ze eventueel voorzichtig droog met een keukenpapiertje.
Hevel de kikkererwten over naar een schaal en voeg een pietsie olijfolie en de kruiden toe. Mix alles goed door elkaar zodat iedere kikkererwt gekruid is.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en stort hier de kikkererwten op. Schuif de bakplaat in de oven, net onder het midden.
Na ongeveer 20 minuten zijn de geroosterde kikkererwten klaar. Wil je ze heel knapperig laat ze dan nog iets langer in de oven. Blijf erbij, het kan ineens heel snel gaan.