150gramkerstomaatjes, gekleurde, want dat staat vrolijk
2bosuitjes
15grampeterselie, plat
5takjesmunt
3elgranaatappelpitjes, eventueel diepvries
50gramwalnoten
citroensap
peper
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snijd de pitabroodjes in 8 puntjes. Meng twee eetlepels olijfolie met de ras el hanout en roer hier de pitapuntjes door. Laat het even staan.
Snijd of scheur de sla in stukken. Halveer de komkommer overlangs en snijd in halve plakjes. Rasp de wortel grof. Snijd de radijs in dikke plakjes. De tomaatjes kun je halveren of in vieren snijden, net wat je prettiger vindt. Snijd de bosuitjes in ringetjes en hak tot slot de peterselie en munt.
Je kunt alles in een grote slakom doen, maar hussel nog niet door elkaar, dan blijft het lang knapperig. Hak de walnoten grof en strooi ook over de salade.
Maak van de overgebleven olijfolie en wat citroensap een dressing. Breng op smaak met peper.
Verhit nu een koekenpan op hoog vuur en bak hierin de pitapuntjes. Schraap het oliemengsel uit de bak en giet over de puntjes. De puntjes zijn klaar als ze lekker krokant zijn van buiten maar de binnenkant nog een beetje broodgevoel geeft.
Hussel dan nu de salade door elkaar, schep de granaatappelpitjes erdoor en verdeel over 2 borden. Leg de pitapuntjes erbij en serveer de dressing apart. Ik doe er bij mezelf altijd nog extra citroensap over. Heerlijk!