Boen de citroen goed schoon en rasp de helft van de schil. Let op dat je niet te diep raspt, het witte gedeelte direct onder de schil is zeer bitter. Snijd van de andere helft zeer dunne sliertjes ter garnering.
Kook de rijst gaar in de melk met de citroenrasp, volgens aanwijzing op de verpakking.
Laat de rijst afkoelen.
[Optioneel: breng op smaak met 1 eetlepel suiker of een ander zoetmiddel naar keuze.]
Snijd de rabarber in stukken van ongeveer 4 cm en kook deze gaar in het sinaasappelsap.
[Optioneel: breng op smaak met 1 eetlepel suiker of een ander zoetmiddel naar keuze.]
Verdeel de rijst over 2 schaaltjes of mooie glazen en lepel hier de rabarber op. Garneer met de sliertjes citroenschil.
Notities
Mijn hand citruspers hangt boven het aanrecht zodat ik hem nooit hoef te zoeken. Hij is goed in gebruik en heel snel schoon! Bij Bol.comzag ik een soortgelijke citruspers. Deze biedt twee mogelijkheden: citroenpers en limoenpers.