Gevulde paprika's met noten, quinoa en tomatensaus
Een heerlijk vegetarisch gerecht, waarbij je vlees niet mist. Toch een stukje vlees? Voeg dan wat gehakt toe aan de tomatensaus.
Kook: 30 minutenmin
Porties (aanpasbaar):2personen
Ingrediënten
4elolijfolie
2uien
2tenenknoflook
1stengelbleekselderij
1bliktomatenblokjes
1eloregano
2paprika's
2boterhammen, volkoren, mag oud zijn
2elgemengde noten
peper
150gramquinoa, of bulgur / linzen / couscous
5takjespeterselie, om te garneren
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Pel de uien en snipper ze. Snijd de knoflook fijn of pers het uit boven de stukjes ui.
Was en snijd de bleekselderij in dunne ringetjes. Was de paprika's en halveer ze. Hak de noten grof. Scheur het brood in stukken. Zet alles opzij tot gebruik.
Verhit de olie in een hapjespan (met deksel) en fruit hierin de ui en knoflook. Als het zacht wordt haal je de helft van het mengsel uit de pan en zet je het even opzij.
Voeg dan de bleekselderij toe aan de pan en bak even mee. Voeg de tomatenblokjes en oregano toe en zet het vuur laag. Breng op smaak met peper.
Neem twee eetlepels van deze tomatensaus en meng dat samen met het uimengsel dat je opzij had gezet. Meng hier het brood en de noten door. Kneed het even goed door elkaar en vul de paprika's met dit mengsel.
Zet de paprika's in de pan en doe de deksel op de pan. Laat de paprika's in ongeveer 20 minuten gaar worden. Kijk halverwege de tijd even onder het deksel. Voeg eventueel een beetje bouillon of water toe.
Kook ondertussen de quinoa volgens aanwijzingen op de verpakking (of couscous, linzen, bulgur of wat je dan ook in huis hebt).
Was de peterselie en snijd of knip dit fijn.
Verdeel de tomatensaus over twee borden, zet daar twee halve paprika's bij en verdeel de quinoa. Garneer met de peterselie. Eet smakelijk!