Maar het kan ook in een wok of hapjespan natuurlijk!
Ingrediënten
500gramboerewors, in skywe gesny, worst, in plakjes gesneden
2uie, gekap , gesnipperde uien
2knoffelhuisies, gekneus, tenen knoflook, geperst
2mlrissiepoeier, cayennepeper
15mlkookolie, olijfolie
250mlvleisaftreksel, bouillon
15mlkerriepoeier, kerriepoeder
30mlsuurlemoensap, citroensap
15mltamatiepuree, tomatenpuree
5mlsout, zout
2mlvars gemaalde swartpeper, vers gemalen peper
3aartappels, in blokkies gesny, aardappels, in blokjes gesneden
4piesangs, in skywe gesny, bananen, in plakjes gesneden
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Rooster wors tot byna gaar. Hou eenkant warm.(Bak de plakjes worst tot ze bijna gaar zijn, schuif dan opzij zodat het niet direct boven de vuurbron ligt.)
Soteer intussen knoffel en ui in verhitte kookolie. Voeg rissie- en kerriepoeier by en braai effens.(Fruit intussen de knoflook en ui in de olijfolie. Voeg vervolgens cayennepeper en kerriepoeder toe en bak even mee.)
Voeg verhitte vleisaftreksel, tamatiepuree, suurlemoensap, sout en peper by. (Voeg de warme bouillon, tomatenpuree, citroensap, zout en peper toe.)
Voeg aartappels en wors by en prut vir 20 minute. Voeg piesangs by, meng goed en verhit deeglik. (Schuif de plakjes worst in de bouillon en voeg de aardappelen toe. Laat dit ongeveer 20 minuten pruttelen. Voeg de bananen toe en verwarm dit mee.)
Sit voor met gebotterde heelgraanbrood.(Serveer met beboterd volkorenbrood.)