Schenk even een kopje koffie of thee in en geniet van een heerlijk stuk yoghurtcake met rabarber en abrikozen. Over? De cake is ook lekker na het eten met een bolletje ijs of een dotje slagroom.
boter en extra bloem, om de vorm in te vetten en te bestuiven
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 180°C.
Breek de eieren in de kom van je keukenmachine en voeg het vanille extract toe. Mix dit goed door elkaar. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe en mix verder.
Giet de olie erbij en voeg de yoghurt toe. Laat de machine rustig verder draaien.
Snijd de rabarber in stukjes en schep ze door de suiker. Snijd de abrikozen in stukjes.
Zet de keukenmachine uit en spatel de rabarber en abrikozen door het beslag.
Beboter de bakvorm en bestuif deze met bloem. Klop het teveel aan bloem eruit. Schep het beslag in de vorm en maak het glad met een spatel. Ik heb zelden zo'n onaantrekkelijk beslag gezien en vroeg me af of dat ooit goed zou komen.
Plaats in cake in het midden van de oven en zet de timer op 45 minuten.
De cake is klaar als je er een satéprikker in steekt en deze er droog / schoon weer uit komt.
Notities
Omdat iedere oven anders is en temperaturen/tijden nog weleens willen verschillen, raad ik je aan om wel af en toe even te kijken. Vertrouw nooit blindelings op de aangegeven oventijd.