De aardappeltjes zijn lekker gekruid en krokant. Lekker van zichzelf. Maar met een beetje tzatziki erbij zijn ze helemaal om je vingers bij op te eten.
Kook: 50 minutenmin
Porties (aanpasbaar):2personen
Ingrediënten
450gramroseval of krieltjes
⅓cupolijfolie
½tloregano
½tlrozemarijn
¼tlknoflookpoeder
¼tlhot paprikapoeder
peper en zout
½citroen, rasp
1eldille
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor op 220°C.
Maak de aardappelen schoon. Ik liet het schilletje zitten. Snijd ze in tweeën of vieren, afhankelijk van de grootte. Mijn aardappeltjes werden gehalveerd. Doe ze vervolgens in een grote kom.
Mix in een schaaltje de olie, oregano, rozemarijn, knoflookpoeder, paprika, peper en zout. Giet dit over de aardappelen en mix goed met je handen of een spatel. Ieder partje moet goed geolied zijn.
Leg een vel bakpapier op de bakplaat en kieper de aardappelen hierop. Zorg dat ze los van elkaar liggen.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven en zet de timer op 15 minuten. Dan keer je de aardappeltjes om en zet je ze nogmaals 15 minuten terug.
Rasp ondertussen de citroen en snijd de dille fijn.
Indien nodig kun je de temperatuur van de oven nu verhogen naar 240°C en laat je de aardappeltjes nog vijf minuten krokant worden.
Schep de aardappeltjes nu in een schaal en strooi hier het citroenrasp en de dille over, schep het even goed door. Direct serveren.
Notities
Goed te combineren met:
een salade van komkommer, tomaat, rode ui, feta, olijfolie en citroensap, peper en zout.
tzatziki: rasp een stuk komkommer, knijp het vocht eruit en gooi het weg, pers knoflook boven komkommerrasp, roer er Griekse yoghurt door. Eventueel paar druppels olijfolie of paar blaadjes fijngesneden munt toevoegen.