Gevulde kip met gebakken aardappeltjes en paprika-mayonaise
Lekkere malse kip met ham en kaas, goed gekruide aardappeltjes en een heerlijke paprika-mayonaise. En in een half uurtje tijd.
Prep: 5 minutenmin
Oventijd: 30 minutenmin
Totaal: 35 minutenmin
Porties (aanpasbaar):2personen
Ook nodig
Ovenschaal
Ingrediënten
4-5elolijfolie
450gramkrieltjes
2kipfilets
2plakjesoude kaas
2plakjesham
4elmayonaise
1tlpaprikapoeder, hot
1tlpaprikapoeder, zoet
1tlknoflookpoeder
1elBBQ saus, Sweet Baby Ray's is mijn favoriet
peper, naar smaak
½komkommer
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor tot 220°C.
Halveer de krieltjes en leg ze in een grote kom.
Maak een marinade van 3 eetlepels olijfolie, knoflookpoeder en hot paprikapoeder. Giet ⅔ over de aardappelen.
Snijd de kipfilets overdwars doormidden. Strooi flink peper op de opengeklapte kipfilets. Beleg met een plakje kaas en vouw de kipfilets weer dicht.
Voeg 1 eetlepel BBQ saus toe aan de overgebleven marinade en besmeer de kipfilets hiermee. Wikkel een plakje ham om de kipfilets en leg ze in een ingevette ovenschaal.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en schep de aardappelen op één helft van de bakplaat. Aan de andere kant zet je de ovenshaal met kipfilets.
Zet de timer op 15 minuten. Als het wekkertje gaat keer je de aardappeltjes en de kipfilets om. Zet de timer dan nogmaals op 15 minuten.
Schep ondertussen de mayonaise in een schaaltje en verdun met de overgebleven olijfolie. Roer hier de zoete paprikapoeder door. Voeg eventueel wat meer paprika toe.