Een heerijke pittige maaltijdsoep met rookworst. Perfect voor een druilerige dag.
Kook: 30 minutenmin
Porties (aanpasbaar):2personen
Ingrediënten
50gramboter (Vioblock)
1ui
50grambloem
700mlgroentebouillon, van 2 bouillonblokjes
100mlwitte wijn, optioneel
200mlroom
4elmosterd, grof
1roockworst
1bosui
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Snipper de ui en fruit deze in de boter. Schep de bloem erdoor en bak een paar minuten mee.
Giet beetje bij beetje de groentenbouillon erbij en blijf goed roeren om klontvorming te voorkomen.
Giet er nu - al roerend - de witte wijn en room bij. Schep nu vier flink grote eetlepels mosterd door de soep (of meer als je het pittiger wilt). Zet het vuur laag.
Terwijl de mosterdsoep op laag vuur pruttelt snijd je een rookworst in plakjes. Warm de worst in de soep.
Snijd de bosui in ringetjes en strooi deze vlak voor serveren over de soep.
Notities
Een geroosterde volkoren boterham dippen in deze mosterdsoep is de kers op de taart als je het mij vraagt.Liever geen wijn in je soep? Laat de wijn dan achterwege en voeg 100 ml extra groentenbouillon toe.Variatie: laat de rookworst achterwege en bak wat plakjes ontbijtspek. Verkruimel de spekplakjes vlak voor het serveren boven de soep.