Besmeer je boterham lekker dik met deze zelfgemaakte pindakaas of notenpasta en geniet. Of maak je er liever een feestje van? Besmeer dan een rijstwafel met notenpasta en beleg met plakjes appel.
Doe de ongebrande noten in de keukenmachine en zet hem aan. Voordat de noten een lekker smeerbare pasta zijn geworden, doorlopen ze een aantal stadia. Je hoeft hier vrij weinig tot niets voor te doen.
Na een minuut heb je grof gehakte noten en nog een minuutje verder en je hebt meel.
Met een minuut of acht begint het brokkeliger en smeuïger te worden.
Laat de machine nog steeds draaien, totdat de natuurlijk oliën uit de noten vrijkomen.
Als de pasta goed smeuïg en smeerbaar is ben je klaar. Dit zal zo'n 10-15 minuten in beslag nemen in totaal, afhankelijk van hoeveel noten je gebruikt en de kracht van je blender of keukenmachine.
Notities
Te dik?
Voeg dan een beetje plantaardige olie toe, maar in de meeste gevallen is het niet nodig.