Zet de waterkoker vast aan, terwijl je de benodigde ingrediënten klaarzet.
Week de dadels een minuut of tien in het kokende water en giet ze daarna af.
Doe de dadels, cashewnoten, abrikozen, havermout, vanille extract en pindakaas in de keukenmachine en zet hem aan.
Zet, indien nodig, de machine tussentijds een paar keer uit om de ingrediënten van de wand naar beneden te duwen. Voeg eventueel een paar druppels kokend water toe als het mengsel te droog is. Het moet een kleverige, compacte bal zijn.
Leg een vel bakpapier op het aanrecht en hevel de deegbal over naar het papier.
Energierepen
Druk de massa met je handen plat tot een rechthoekige lap. Hoe netter je dit doet, hoe mooier de energierepen er uit zien.
Vouw het bakpapier voorzichtig om de plak heen en leg het in de koelkast om op te stijven. Snijd het daarna in repen van gelijke grootte.
Energieballetjes
Draai balletjes ter grootte van een walnoot.
Rol de balletjes nu door een topping naar keuze en leg ze afgesloten in de koelkast om op te stijven.