Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Broodje pulled jackfruit
Dit is een geweldig alternatief voor het overbekende broodje pulled pork. Voor als je vegetarisch eet of eens een avondje geen vlees wil eten!
Kook:
25
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
2
personen
Ingrediënten
Voor de pulled jackfruit
▢
1
blik
jackfruit
▢
2
el
maple syrup
▢
1
tl
paprikapoeder
▢
½
tl
cayennepeper
▢
½
tl
knoflookpoeder
Voor de salsa
▢
½
ui
,
fijn gesneden
▢
2
zongedroogde tomaatjes
,
fijn gesneden
▢
2
el
kappertjes
▢
1
teen
knoflook
,
fijn gesneden
▢
1
citroen
,
sap
▢
50
ml
olijfolie
▢
1
rode peper
,
fijn gehakt
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Pulled jackfruit
Giet de vruchten in een vergiet en spoel het goed af onder de kraan.
Trek het vruchtvlees met twee vorken uit elkaar en schep het in een schaal.
Voeg nu de kruiden en honing toe en meng het goed door elkaar. Laat dit even intrekken terwijl je de salsa maakt.
Voor de salsa
Snijd alle ingrediëenten fijn en verwijder eventueel de zaadlijst van de rode peper.
Voeg alle ingrediënten samen in een schaaltje en roer het goed door.
Als je klaar bent met de salsa bak je het jackfruit in een koekenpan totdat het lekker knapperig is.
Serveren
Serveer het jackfruit op een volkoren bol met zaden en pitten. Geef de salsa er apart bij. Geef er eventueel een salade bij.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!