Boen de meiraap schoon onder de kraan. Schillen is niet nodig, maar mocht het velletje niet fraai zijn schil ze dan met een dunschiller. Snijd de boven- en onderkant er af.
Snijd de rapen in dunne plakjes. Dit gaat het snelst in een keukenmachine. Maar een mandoline of scherp mes zijn ook prima.
Boen de appel schoon. Is het geen biologische appel? Dan wil je hem misschien liever schillen. Snijd de appel vervolgens in kwarten en verwijder het klokhuis. Snijd de appel in dunne plakjes.
Snijd de bosui in dunne schuine reepjes. Hak de hazelnoten grof.
Doe de meiraap met de appel, bosui en hazelnoten in een schaal.
Meng alle ingrediënten voor de dressing goed door elkaar. Voeg eventueel naar smaak wat meer citroensap toe. Breng op smaak met peper en zout.
Schep de dressing door de salade of serveer de dressing apart. De salade blijft dan frisser en bovendien kan men dan zelf de hoeveelheid bepalen.
Notities
Serveer met grof volkoren brood, ciabatta of in oven gebakken aardappeltjes.