Egg bites hebben een fluweelzachte structuur, zitten vol smaak en zijn erg handig als ontbijt to go. Of serveer ze tijdens een feestje in plaats van de bekende gevulde eieren.
Klop de eieren los met de melk. Breng op smaak met peper en zout.
Voeg de gewenste vulling toe aan de vorm en verdeel het eimengsel erover.
Giet 1 cup water in de instant pot. Sluit de vorm af met de meegeleverde siliconen deksel of aluminium folie. Zet de vorm op de sling en plaats het geheel in de instant pot.
Plaats de deksel op de instant pot en sluit het ventiel (sealing). Druk op pressure cook en zet de timer op 8 minuten. Laat de druk daarna op natuurlijk wijze ontsnappen, ca. 5 minuten.
Draai het ventiel dan helemaal open en haal de vorm uit de instant pot. Verwijder voorzichtig het deksel of de folie, zodat het water niet op de egg bites valt.
Draai de egg bites voorzichtig los met een theelepeltje. Serveer met een druppel (hot) ketchup.