Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Ovengebakken zalm
Ovengebakken zalm is perfect voor een doordeweekse dag. Vijf minuten voorbereiden en de oven doet de rest!
Kook:
20
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
1
persoon
Ook nodig
Ovenschaal
Ingrediënten
▢
1
zalmfilet
,
met huid
▢
½
teen
knoflook
,
fijngesneden of geperst
▢
2
schijfjes
citroen
▢
½
el
boter
▢
1
tl
peterselie
▢
peper en zout
,
versgemalen
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven voor tot 190°C. Laat de zalm in een kwartier op kamertemperatuur komen.
Smelt de boter en roer het sap van een schijfje citroen erdoor. Leg de zalm in een ovenschaal en besmeer met de botermix.
Strooi peper, zout en de fijngesneden of geperste knoflook over de zalm. Zet de ovenschaal in de oven en bak de zalm
15 minuten
.
Strooi vlak voor het serveren de fijngesneden peterselie over de zalm, serveer er een schijfje citroen bij.
Notities
Voor een
zuivelvrije
versie kun je de boter vervangen door wat olie.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!