Kikkererwten linzen curry is het ultieme "troostvoedsel". Lekker met wat zilvervliesrijst of naan.
Kook: 30 minutenmin
Porties (aanpasbaar):4personen
Ingrediënten
1cupkikkererwten (gedroogd) of 350 gram uit blik
½cuprode linzen
1ui
1tlkurkuma
1elgaram massala
2tenenknoflook
1groene peper
1elgember
1tlbruin mosterdzaad
1blokjegroentebouillon
1bliktomatenblokjes
1bloksanten
600mlwater
peterselie
koriander
1elolie
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Kook de gedroogde kikkererwten zoals je bent gewend (in mijn geval is dat zonder voor te weken in de instant pot: 1 cup gedroogde kikkererwten + 4 cups water, 60 minuten HP, 15 NPR).
Leg het blok santen in een bakje of maatbeker met kokend water.
Snijd de ui, knoflook en groene peper fijn.
Rasp de gember.
Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur en bak hierin achtereenvolgens mosterdzaad, ui, knoflook, groene peper en gember.
Strooi de garam massala en kurkuma erover en bak dit even kort mee.
Schraap de aanbaksels van de bodem door er een klein beetje water op te gieten.
Voeg de linzen toe en roer alles even goed door elkaar.
Voeg de overige ingrediënten toe en laat het geheel nog een half uurtje sudderen.