Linzenburgers met avocado-chilisaus zijn niet alleen onwijs lekker, ze zijn ook nog eens voedzaam en een geweldig alternatief voor een hamburger. Serveer op een broodje en geef er een salade bij.
Kook de rijst en linzen volgens aanwijzingen op de verpakking. In plaats van linzen te koken kun je ook een blik groene linzen gebruiken.
Meng het lijnzaad met water en laat dit vijf minuten staan.
Maak de wortel schoon en snijd in plakjes.
Schep alle ingrediënten, behalve het lijnzaadmengsel, in de keukenmachine en pulseer tot er een compacte massa ontstaat. Voeg dan het lijnzaadmengsel toe en pulseer nogmaals.
Tip: gebruik een halve cupmaat om evengrote porties te doseren. Een halve cupmaat linzenmengsel weegt ca. 135 gram.
Vorm met je handen linzenburgers van het mengsel. Zet ze eventueel tot gebruik in de koelkast.
Bak de linzenburgers op laag vuur tot ze mooi goudbruin zijn, dit duurt ongeveer 15minuten.
Avocado-chilisaus
Prak de avocado fijn en meng met de overige ingrediënten. Gebruik eventueel een staafmixer.
Serveer de linzenburger op een broodje met de avocado-chilisaus.
Notities
Voor een vegan linzenburger
vervang het ei door 1 eetlepel gebroken lijnzaad te mengen met 3 eetlepels water. Laat dit vijf minuten staan zodat het kan indikken.
vervang de yoghurt door een plantaardige yoghurt.
vervang de mayonaise door een vegan versie uit de supermarkt of maak het zelf.