Deze klassieke eiersalade is simpel om te maken en smaakt geweldig. Perfecte hardgekookte eieren en verse kruiden zorgen ervoor dat dit de beste eiersalade is.
Prep: 10 minutenmin
Kook: 15 minutenmin
Totaal: 25 minutenmin
Ingrediënten
6eieren, kamertemperatuur
30gramrode ui, fijn gesneden
60grammayonaise
1elDijon mosterd
2elpeterselie, fijn gesneden
2elbieslook, fijn gesneden
1tllimoensap
peper en zout, naar smaak
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Gebruik de waterkoker om water te koken. Giet dat in een pan en zet het op het vuur. Zet het vuur laag zodra het water kookt. Gebruik een schuimspaan om de eieren voorzicht in de pan te leggen. Zet dan het vuur hoog en kook de eieren 8 minuten.
Maak ondertussen een ijsbad door een bak te vullen met ijskoud water en ijsblokjes.
Leg de eieren in het ijsbad om het kookproces te stoppen en om ze af te laten koelen.
Zodra de eieren zijn afgekoeld kun je ze pellen en de eieren in het gewenste formaat snijden. Doe de eieren, rode ui, bieslook, peterselie, mayonaise, Dijon mosterd en limoensap in een schal en roer het door elkaar.
Breng op smaak met peper en zout. Serveer op een boterham, in een wrap of in een schaaltje.
Notities
Ik gebruik een schuimspaan om de eieren voorzichtig in het kokende water te leggen. Gebruik je een lepel dan is de kans groot dat ze hard in het water ploffen en stuk gaan zodra ze de bodem raken.
Als je eieren op koelkasttemperatuur aan kokend water toevoegt is de kans groot dat de schaal breekt. Leg de eieren dus eerst even een tijdje buiten de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
Eiersalade is in een goed afgesloten bak maximaal vier dagen houdbaar in de koelkast.