Mijn vegetarische variant van ragù alla Bolognese is heerlijk voedzaam en erg vol van smaak. Lekkerder dan het origineel! Zelfs de vleesliefhebbers hebben er van genoten.
Snijd de ui, knoflook, bleekselderij en kastanje champignons fijn.
Fruit de ui en knoflook in een beetje olie. Voeg daarna de kruiden, wortels en bleekselderij toe en bak dit 5 minuten mee.
Bak vervolgens de champignons 5 minuten mee, tot ze wat zachter zijn. Schuif dan het mengsel opzij en schep de tomatenpuree in de pan. Roer het een paar keer goed over de bodem zodat het wat warmer en zachter wordt, roer het dan door het mengsel en bak het geheel nog even kort.
Giet de inhoud van de blikken tomatenblokjes erbij samen met een blokje groentebouillon en laat dit 20 minuten pruttelen op laag vuur. Roer af en toe even door.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Breng deze op smaak met zout.
Spoel de linzen af in een vergiet en voeg dit toe aan de saus. Bak 5 minuten mee.
Serveer de pasta met de saus, verse peterselie en de Parmebaas.