Deze frisse koolsalade zit bomvol groenten, zaden en pitten! Lekker als bijgerecht bij een BBQ, een heerlijke salade tijdens een zomers picknick of gewoon lekker op de boterham of wrap.
Snijd de rode en witte kool in zeer dunne slierten. Dit gaat het makkelijkst met een keukenmachine of mandoline. Maar met een scherp mes en wat geduld lukt het ook met een gewoon keukenmes. Schep alles in een grote afsluitbare schaal.
Snijd de wortel julienne, of maak het jezelf makkelijk door een zakje julienne gesneden wortel te gebruiken. Voeg toe aan de schaal.
Snijd de papaya of mango in kleine stukjes en snijd de peterselie fijn. Pers de limoenen. Voeg toe aan de schaal.
Doe de pompoenpitten, het sesamzaad en het maanzaad erbij en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Notities
De salade is zeker een week houdbaar in de koelkast. De kleur verandert wel, maar de smaak blijft min of meer hetzelfde.