1handbasilicum, blad grof gehakt en steeltjes fijn gehakt
1limoen, sap en rasp
50gramkaas, geraspt
750mlpassata
peper en zout
Optioneel
1tomaat, in dunne schijfjes gesneden
1handjewalnoten, fijn gehakt
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Verwarm de oven tot 180°C.
Verwarm wat olie (of water als je geen olie gebruikt) in een pan en bak hierin de champignons, ui en knoflook minimaal 5 minuten. Je wil zoveel mogelijk vocht uit de champignons hebben. Strooi er dan naar smaak versgemalen peper en zout over.
Schep de limabonen in een schaal en knijp ze fijn met je handen of prak ze grof met een vork. Schep de spinazie, basilicum, limoensap en rasp en de helft van de kaas erbij. Roer dit even door elkaar en schep er dan het champignon-mengsel door.
Giet eenderde van de passata in een ovenschaal.
Schep de vulling voor de cannelloni in een slagroomspuit of een plastic zak waar je een puntje van afknipt. Vul 12 cannelloni met dit mengsel en leg ze op de passata.
Giet de rest van de passata en kaas erover. Bestrooi met versgemalen peper en eventueel nog wat zout. Plaats de schaal dan in de oven, na ongeveer 30 minuten kun je aan tafel.
Optioneel
Snijd een tomaat in dunne schijfjes en leg deze op de cannelloni voordat het de oven in gaat. Handig als je nog maar 1 tomaat hebt liggen die op moet, zoals dat bij mij het geval was.
Voeg gehakte walnoten toe aan de vulling voor een lekker knapperige beet.
Notities
Lekker met een simpele salade van veldsla, rucola, komkommer, tomaat en citroensap. Ik schep er dan graag mijn zaden- en pittenmengsel over.