Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Pittige zoetzure komkommer
Kook:
10
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
1
pot
Ingrediënten
▢
2
komkommers
▢
3
cm
gember
▢
50
gram
geraspte wortel
▢
1 à 2
el
bruine suiker
▢
chilivlokken
▢
200
ml
water
▢
300
ml
azijn
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Breng het water met de azijn en bruine suiker aan de kook, zet dan het vuur uit.
Was ondertussen de komkommers en snijd ze in plakjes en stop ze in een gesteriliseerde weckpot.
Snijd de gember in smalle reepjes of kleine blokjes en voeg dit ook toe aan de weckpot.
Schep de wortels erdoor en strooi de chilipepers erover.
Giet het azijnmengsel erover, maak de rand van de weckpot schoon/droog en sluit hem af.
Laat het geheel afkoelen en plaats het in de koelkast.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!