Snijd de aardappel in dunne plakjes, ca. 3 mm. Ik gebruikte de keukenmachine, maar een mandoline of scherp mes kan ook.
Leg de aardappelschijfjes in de ovenschaal, dakpansgewijs.
Snijd de uien fijn en hak de knoflook fijn. Doe de olie (of water) samen met de uien en knoflook in een ruime pan. Fruit dit op middelhoog vuur tot de uien zacht en glazig worden, ongeveer 6 minuten.
Meng ondertussen in een grote kom de melk en de arrowroot. Mix stevig zodat de arrowroot volledig is opgenomen in de melk.
Zodra de uien zacht en glazig zijn voeg je het melkmengsel, samen met de edelgist, het groentenbouillonblokje en peper en zout toe. Breng dit aan de kook en draai dan het vuur laag.
Kook nog 5 minuten tot de saus wat is ingedikt. Blijf regelmatig roeren!
Giet de saus over de aardappelen. Schud wat met de pan zodat de saus gelijkmatig verdeeld wordt.
Dek de schaal af met aluminiumfolie en plaats het 30 minuten in de oven.
Verwijder na 30 minuten de folie en bak nogmaals 30 minuten..
Het gerecht is klaar als de bovenkant goudbruin en knapperig is.
Notities
Aardappelen en ovens kunnen verschillen. Het is mij ook al overkomen dat het in totaal anderhalf uur in de oven stond. Blijf dus goed opletten en ga niet blind af op deze tijden.