Ingelegde radijsjes zijn heerlijk in je salade of op een boterham. Maar stiekum vind ik ze ook gewoon zo uit het vuistje lekker!
Kook: 10 minutenmin
Porties (aanpasbaar):1pot
Ingrediënten
2bossenradijs
200mlwater
200mlazijn
¼tlzout
½tlmaple syrup
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Was de radijsjes en verwijder de aanzet. Snijd de radijs in dunne plakjes. Doe de radijsjes in een schone weckpot van 500 ml. Dek het af en zet het opzij tot gebruik.
Breng het water met de azijn, zout en maple syrup in een pan aan de kook. Zodra het kookt zet je het vuur uit.
Schenk de hete vloeistof op de radijsjes en sluit de weckpot af. Laat het goed afkoelen en zet het dan in de koelkast.
Notities
De ingelegde radijsjes zijn zeker een paar weken houdbaar. Gebruik telkens schoon bestek als je wat uit de pot haalt.