Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Geroosterde paprikaspread
Deze spread op de boterham is ontzettend lekker, vullend en fris.
Kook:
10
minuten
min
Porties (aanpasbaar):
350
ml (ongeveer)
Ook nodig
Keukenmachine of
Blender
Ingrediënten
▢
1
blik
limabonen, ca 250 gr uitlekgewicht
▢
2
geroosterde paprika's + 1 tl vocht, pot
▢
3
el
edelgistvlokken
▢
2
el
tahin
▢
2
tl
sriracha, meer of minder naar smaak
▢
½
tl
korianderpoeder
▢
1
tl
citroensap
▢
peper en zout
Lunchtip
▢
2
boterhammen
▢
4
plakjes
komkommer, in de lengte gesneden met een dunschiller
▢
2
plakken
tomaat
▢
½
avocado, in dunne plakjes gesneden
▢
kiemgroenten, naar keuze
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Doe alle ingrediënten in de keukenmachine of blender en mix tot de gewenste dikte.
Schraap eventueel de zijkanten van de kan zodat de ingrediënten weer in het mes vallen. Voeg eventueel nog wat vocht toe als het te dik is.
Lunchtip
Besmeer beide boterhammen met de geroosterde paprikaspread.
Beleg één boterham achtereenvolgens met de komkommer, tomaat, kiemgroenten en avocado. Strooi er eventueel nog wat meer verse peper over.
Leg de andere boterham er boven op. Snijd diagonaal door.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!