Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Pikante hummus
Een heerlijk pikante hummus, perfect als broodbeleg of dip. Maar ook als dip voor ovengebakken aardappeltjes is het erg lekker.
Kook:
5
minuten
min
Ook nodig
Blender
Keukenmachine
Staafmixer
Ingrediënten
▢
240
gram
kikkererwten
▢
1
teen
knoflook
▢
2
el
vloeibare tahini
▢
1,5
geroosterde paprika (pot)
▢
2
tl
sriracha
▢
1½
tl
gemalen komijnzaad
▢
60
ml
aquafaba
▢
snuf
zeezout
Kookstand
Houd je scherm aan tijdens het koken
Instructies
Giet de kikkererwten af, maar vang het vocht (
aquafaba
) op.
Doe alle ingrediënten in een blender (of keukenmachine of staafmixer). Maal tot de hummus de gewenste textuur heeft.
Proef en voeg eventueel meer sriracha en peper of zout toe. Als je de hummus nog wat smeuïger wil hebben kun je nog wat aquafaba toevoegen.
Persoonlijke notities
Voeg hier jouw persoonlijke notities toe.
Bewaaar recept
Opgeslagen!