Maal de havervlokken fijn en zet het even apart. Voeg alle ingrediënten, behalve de kokosrasp en hazelnoten, toe aan het meel. Mix alles totdat je een dik en glad beslag hebt. Tussendoor moet je waarschijnlijk steeds even stoppen om het beslag van de wanden af te schrapen.
Houd 9 hazelnoten apart. Hak de overige hazelnoten grof. Doe de gehakte hazelnoten en kokosrasp bij het beslag en schep het erdoor met een spatel.
Vet de brownievorm in en beleg eventueel met een stuk bakpapier. Schep het beslag in de vorm en verdeel het beslag zo goed mogelijk. Deel in gedachten de blondies in 9 stukken en plaats in het midden van ieder stuk een hazelnoot.
Bak de blondies ongeveer 25 minuten, totdat de buitenkant lichtbruin is gekleurd. Haal de blondies dan uit de oven en laat het afkoelen alvorens het in 9 stukken te snijden.
Notities
Vervang de witte bonen eventueel door cannellini bonen
Vervang de pindakaas eventueel door een andere notenpasta